Recept na výborný domácí chléb

Také se vám často stává, že jste si dneska koupili v supermarketu čerstvě
vypadající chléb,
který druhý den už není možné konzumovat.
Vyzkoušjte náš recept na chléb domácí, se kterým se toto nikdy nestane,
protože ho sníte rozhodně dříve než k nějaké jeho změně vůbec dojde.



domácí chléb

Co budeme potřebovat?
- 2 hrnky hladké chlebové mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 a 1/2 hrnku vlažné vody
- 1 kostka droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky cukru
- zapékací mísa nebo forma
- alobal

Pracovní postup:
- do hrnku s vlažnou vodou přidáme 2 lžičky cukru a droždí. Necháme vzejít 
  kvásek,

- do mísy dáme mouky, 2 lžičky soli a drceného kmínu, vše promícháme,
- přidáme kvásek a zbytek vlažné vody. Zaděláme měkké a vláčné těsto, 
  zaprášíme 
moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
- rozpálíme troubu na 200 st. C a vložíme zapékací mísu, aby se rozpálila,
- rozpálenou mísu vymažeme tukem a vlijeme vykynuté těsto, přikryjeme
  alobalem 
a pečeme na 200 st. C 30 minut, pak sundáme alobal a pečeme
  dalších 30 minut.

- pro kontrolu do chleba můžete píchnout špejlí. Upečený chléb je medově
  zlatý 
a křupavý.
- chléb vyklopíme za tepla z mísy a necháme vychladnout.

TIP: do těsta můžete dle chuti přidávat různá semínka, česnek a výborné
       je uzené maso.
A je skvělý k čerstvým škvarkům...

chléb se škvarkama


  ←zpět na seznam receptů

Zajímavé odkazy:  

Koroptví farma v Maďarsku   

MS Purkratice obdržel nabídku spolupráce od jedné z největších koroptvích farem v Maďarsku.

 


Nožířství Hofman
Ukázky práce pana nožíře Hofmana.


Rytectví Hanzlíková
Ukázky ryteckých prací.