Recept na výborný domácí chléb
Také se vám často stává, že jste si dneska koupili v supermarketu čerstvě
vypadající chléb, který druhý den už není možné konzumovat.
Vyzkoušjte náš recept na chléb domácí, se kterým se toto nikdy nestane,
protože ho sníte rozhodně dříve než k nějaké jeho změně vůbec dojde.
Co budeme potřebovat?
- 2 hrnky hladké chlebové mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 a 1/2 hrnku vlažné vody
- 1 kostka droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky cukru
- zapékací mísa nebo forma
- alobal
Pracovní postup:
- do hrnku s vlažnou vodou přidáme 2 lžičky cukru a droždí. Necháme vzejít
kvásek,
- do mísy dáme mouky, 2 lžičky soli a drceného kmínu, vše promícháme,
- přidáme kvásek a zbytek vlažné vody. Zaděláme měkké a vláčné těsto,
zaprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
- rozpálíme troubu na 200 st. C a vložíme zapékací mísu, aby se rozpálila,
- rozpálenou mísu vymažeme tukem a vlijeme vykynuté těsto, přikryjeme
alobalem a pečeme na 200 st. C 30 minut, pak sundáme alobal a pečeme
dalších 30 minut.
- pro kontrolu do chleba můžete píchnout špejlí. Upečený chléb je medově
zlatý a křupavý.
- chléb vyklopíme za tepla z mísy a necháme vychladnout.
TIP: do těsta můžete dle chuti přidávat různá semínka, česnek a výborné
je uzené maso. A je skvělý k čerstvým škvarkům...
←zpět na seznam receptů