Kdo z nás by se nechtěl vrátit do dětských let a zase ochutnat ty nejlepší buchty, které uměla jenom naše babička. Připomenout si tu neopakovatelnou vůni, která se linula z čerstvě upečených buchet naskládaných na starém černém pekáči. A potom konečně jednu ještě teplou ochutnat! Co na tom, že nás potom bolel žaludek.
Bohužel, do dětství se už vrátit nemůžeme. Zkusme si ho alespoň připomenout tou charakteristickou vůní teplých "babiččiných" buchet ...ať už máme rádi makové, tvarohové nebo klasické povidlové.


 

                           makové buchty


Co budeme potřebovat? (cca na 2 pekáčky)
Těsto:
- 750 g polohrubé mouky
- 125 g tuku na pečení nebo másla
- přibližně 1/2 l mléka

- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 kostka droždí
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- z 1 citronu nastrouhat kůru
- špetka soli
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Pracovní postup:
 ← zpět na seznam receptů

Zajímavé odkazy:  

Koroptví farma v Maďarsku   

MS Purkratice obdržel nabídku spolupráce od jedné z největších koroptvích farem v Maďarsku.

 


Nožířství Hofman
Ukázky práce pana nožíře Hofmana.


Rytectví Hanzlíková
Ukázky ryteckých prací.